فقط نوزادان نیستند که در آغوش مادر آرام می گیرند، بچه ها در هر سنی که باشند آغوش و حتی صدای مادر برای آنها تسلی بخش دلهایشان است. در این مطلب با عنوان تاثیر استرس بر شیر مادر، مطالب جدیدی را برای شما می نگاریم. 

مادران با عشق و صمیمیت و مهربانی نوزادان خود را در آغوش خود می گیرند و سالیان زیادی از عمر خود را برای بهتر پرورش دادن آنها صرف می کنند. می توان گفت بوسه های مادر بر روی صورت زیبای نوزاد دلیلی برای رسیدن به آرامش و خوشحالی نوزادان است. اما آیا می دانستید نوزادان هم با استرس و عصبانیت و حتی ناراحتی مادر به هم می ریزند و تمایل زیادی به خوردن شیر نشان نمی دهند. پس مادران شیرده این نکته را باید به یاد داشته باشند که تا حد ممکن از قرار گرفتن در هرگونه موقعیت تنش زا که باعث ایجاد ناراحتی و استرس در آنها می گردد خودداری کنند.

استرس چیست؟

استرس بر عملکرد قسمتهای مختلفی از بدن اثر می گذارد. استرس در شرایط بسیار متفاوتی از لحاظ جسمی یا روحی ایجاد می شود. این پدیده ممکن است در اثر اتفاقاتی ناخوشایند، خوشایند و یا تغییر در شرایط زندگی مثل بچه دار شدن به وجود آید. تأثیر استرس بر تولید شیر ااماً مستقیم نیست، بلکه ممکن است در اثر آن، تداخل بسیار کمی بین رفتار و توجهات مادر و نیازهای کودک ایجاد شود. مهم ترین نکته برای ادامه شیردهی بدون مشکل، در نظر گرفتن نیازهای کودک است. ادامه شیردهی حتی در شرایط پرتنش نیز ضروری است.

عصبانیت چگونه بر شیر مادران تأثیر می گذارد؟

برای آشنایی بیشتر با عملکرد استرس برشیر مادر و سلامت نوزاد باید بدانید که! عصبانیت و استرس باعث می‌شود، به میزان کافی غذا نخورید و آب ننوشید و این دلیل محکمی است برای کاهش تولید شیر مادر. خشم و استرس در دوره شیردهی، بر میزان شیر و ترکیبات آن، اثر می‌گذارد. هنگامی که دچار خشم و استرس می‌شوید، در بدن هورمون‌های کورتیزول، آدرنالین و نورفین‌فرین ترشح می‌شود. این هورمون‌ها توانایی شما در مواجه با استرس را افزایش می‌دهند، اما در بلند مدت، آثار منفی بر جسم و روان شما می‌گذارند. هم چنین، هنگامی که در شرایط پر استرس هستید، فرصت کافی برای شیردهی منظم به نوازد را ندارید. در نتیجه میزان شیر تولیدی کاهش می‌یابد. بیماری مادر و مصرف دارو نیز در مادران ایجاد تنش و استرس کرده و از میزان شیر آن‌ها می‌کاهد. هورمون کورتیزول که در شرایط پر تنش در بدن آزاد می‌شود، قادر است بر روی ترکیبات شیر اثر گذاشته و آن را تغییر دهد.

چرا تاثیر استرس بر شیر مادر در نوزاد دختر بیشتر است؟

راهکارهایی برای کاهش استرس:

توضیحات بیشتر را در لینک اصلی زیر بخوانید:

تاثیر استرس بر شیر مادر چیست؟


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها